Usahasama Worldwide

Bekerja menjadikan anda beharta

TETAPI Unit Trust Consultant menjadikan anda "JUTAWAN"

Hubungi Saya:

(+60) 12-366 8046

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM PERKENALAN.. SAYA SANUSI ALIM (SA), UNIT TRUST CONSULTANT DI PUBLIC MUTUAL..

SA NAK TANYA SIKIT BOLEH?

Pernah tak anda terfikir sampai bila hidup anda "stagnant" macam ni je..

Bekerja dah lama, skill dan pengalaman dah bertambah.. tapi gaji pun tak jauh beza..

Berniaga dah bertahun-tahun.. tapi still dalam "survival mode"..

Psst.. SA nak share peluang terbaik untuk UBAH HIDUP ANDA.. anda dah boleh BUANG JAUH-JAUH MINDA MAKAN GAJI tu.. Anda dah boleh KELUAR DARI “SURIVAL MODE” juga..

JADI BILA NAK MULA?

TAKKAN NAK SAMPAI JADI MACAM INI..

Saban hari kita akan lihat masalah yang dihadapi oleh para graduan..

Sayang sekali dengan IQ dan mentaliti yang meraka ada tetap dibelenggu masalah pengangguran..

Ada yang dapat kerja pun, gaji yang diterima pula tidak setimpal..

Kos hidup semakin meningkat tetapi tangga gaji lebih kurang sahaja macam 10 tahun yang lepas..

Walaupun sedih dan pahit.. Itulah realiti yang perlu kita telan..

TAPI!

SA ADA GOOD NEWS!

SOLUSI TERBAIK UNTUK MEREKA YANG NAK DEVELOP DIRI DAN CAREER GROWTH JANGKA PANJANG

PASTINYA PILIHAN YANG TEPAT ADALAH JADI UNIT TRUST CONSULTANT BERSAMA PUBLIC MUTUAL

MEH SA BAGI TAHU KENAPA.....

TAPI SEBELUM TU, MEH SA TERANGKAN APA YANG BEST JADI UNIT TRUST COSULTANT BERSAMA PUBLIC MUTUAL..

1. Jenama No.1 Yang Dipercayai

Public Mutual diiktiraf Sebagai NO 1 DI MALAYSIA DAN ASIA TENGGARA UNTUK UNIT AMANAH PATUH SHARIAH dan mendapat sambutan hangat daripada pelabur-pelabur di Malaysia. Ini dibuktikan dengan 284 AWARDS YANG DIMENANGI OLEH PUBLIC MUTUAL SEPANJANG 40 TAHUN PENUBUHANNYA. Oleh itu, dengan memilih jadi agent unit trust di Public Mutual yang dikenali ramai, kerja anda untuk mengajak kawan-kawan atau sesiapa sahaja menjadi amat mudah.

2. Unlimited Income Dan Pelbagai Insentif

ANDA BEKERJA BUKAN LAGI UNTUK BOSS TETAPI UNTUK DIRI ANDA SENDIRI. Lebih banyak usaha, lebih banyaklah yang akan anda dapat untuk diri dan keluarga. Secara keseluruhannya, TERDAPAT 8 JENIS PENDAPATAN YANG DITAWARKAN. DI SINI, PENDAPATAN 5 ANGKA SEBULAN ADALAH PERKARA BIASA. Selain itu, anda juga berpeluang untuk MELANCONG KESELURUH DUNIA SECARA PERCUMA, KENAIKAN PANGKAT SECARA AUTOMATIK, MENDAPAT PELBAGAI ANUGERAH DAN BONUS.

3. Peluang Latihan dan Kerjaya Jangka Panjang

Apakah career growth opportunity di syarikat yang anda bekerja sekarang? DI MANAKAH ANDA 5 TAHUN AKAN DATANG DAN APA YANG ANDA HILANG JIKA TIADA PERBEZAAN YANG NYATA NANTI? Sebagai agent unit trust di Public Mutual, setiap langkah akan dibimbing. Daripada sebagai agent biasa (UTC), Agency Supervisor (AS), Agency Manager (AM) dan hinggalah menjadi Group Agency Manager (GAM).

4. Waktu Kerja Yang Fleksible

Kebebasan masa di sini bermaksud, KITA BEBAS MERANCANG WAKTU KERJA KITA SENDIRI dan bukannya goyang kaki dapat duit. Bagi saya tiada istilah goyang kaki kalau kita suka dengan kerja kita dan buat kerja yang kita suka. Apabila kita suka dengan kerja kita, kualiti kerja akan berada pada tahap terbaik hasil daripada dedikasi dan perancangan masa yang baik. Dengan ini, KITA DAPAT MERANCANG WAKTU KUALITI KITA UNTUK KERJAYA, KELUARGA DAN DIRI SENDIRI SEPERTI MENAMBAH ILMU, RIADAH / BERSUKAN, AMAL IBADAH DAN MEMBANTU ORANG SEKELILING. Produktif betul?

5. Menjadi Pelabur Yang Lebih Baik

Sebelum rekemen client untuk melabur, anda sendiri perlu mahir untuk melabur. Di sini, ANDA AKAN DILATIH SECARA TEKNIKAL DAN PERCUMA UNTUK MENJADI PELABUR PROFESSIONAL. Pemahaman anda dalam bidang financial planning bukan sahaja menjadikan anda pelabur unit trust yang lebih baik bahkan juga menjadikan anda pelabur hartanah, emas dan saham yang lebih bijak. Juga membantu anda memilih produk takaful yang terbaik untuk anda. Seterusnya anda bantu pula orang lain dengan ilmu ini. Kita di sini bukan untuk menjanjikan bulan dan bintang tetapi untuk MEMBANTU PELABUR MENDAPAT KEUNTUNGAN DAN SECARA TAK LANGSUNG MENJADI SEBAHAGIAN DARI AMAL JARIAH KITA.

6. Boleh Diwarisi Kepada Keluarga

Alangkah indahnya sekiranya segala titik peluh dan penat lelah yang telah kita keluarkan selama ini dapat diwarisi oleh anak cucu kita. SEGALA APA YANG KITA KECAPI TURUT DAPAT DIRASAI OLEH SELURUH AHLI KELUARGA KITA. Berbaloi kan? Lihatlah pelbagai syarikat koporat diluar sana ataupun bekas boss kita sendiri, apabila mereka sudah bersara atau sudah tiada. Adakah kerja keras yang mereka usahakan sebelum ini dapat mereka wariskan?

KEJAP.. KENAPA MESTI PILIH KERJAYA SEBAGAI UNIT TRUST CONSULTANT BERSAMA PUBLIC MUTUAL BERBANDING KERJAYA LAIN?

1. Menguruskan pasaran saham GLOBAL

Kita mempunyai pelbagai pilihan dana pelaburan sama ada dalam atau luar negara atau kedua-duanya sekali bagi MEMASTIKAN PULANGAN YANG DAPAT KITA BERIKAN KEPADA PELABUR ADALAH LUMAYAN. Bila mereka happy dengan return yang ada, lebih mudah untuk yakinkan mereka untuk TOP-UP PELABURAN ATAU REKEMEN ANDA KEPADA KENALAN MEREKA.

2. Double Profit

Manfaat keuntungan pelabur di dalam unit amanah adalah terbahagi kepada 2 iaitu CAPITAL GAIN & DIVIDEN. Kalau kita combine jumlah return dari kedua-duanya, ianya boleh mencecah lebih dari 50% SETAHUN. DENGAN BUKTI RETURN YANG TINGGI MACAM NI, LEBIH MUDAH UNTUK KITA DAPATKAN CLIENT KAN?

3. Pelabur Tersedia

Terdapat 2 jenis pelaburan yang boleh dipilih oleh pelabur sama ada MELALUI CASH ATAUPUN AKAUN 1 KWSP. Tahukan anda, JUMLAH SIMPANAN CASH DI DALAM BANK-BANK DI MALAYSIA MENCECAH RM500 BILLION DAN JUMLAN AHLI AKTIF YANG MENCARUM BERSAMA KWSP ADALAH 7.63 JUTA ORANG. Mereka ini semua adalah client yang tersedia untuk anda.

4. Urusan Agent Dipermudahkan

Tahukah anda, terdapat 31 BUAH CAWANGAN PUBLIC MUTUAL DAN LEBIH 300 BUAH CAWANGAN PUBLIC BANK DI SELURUH MALAYSIA. Tujuannya ada untuk MEMUDAHKAN ANDA UNTUK MENGURUSKAN HAL-HAL BERKAITAN CLIENT SEPERTI SUBMISSION CASE DAN SEBAGAINYA.

5. Subsidi Khas

Sebagai Unit Trust Consultant di bawah Public Mutual, anda layak untuk dapat PERLINDUNGAN SECARA PERCUMA SEPERTI INSURANS DAN SUBSIDI SEPERTI RUMAH, KERETA, PEJABAT DAN LAIN-LAIN. Best kan?

6. Career Growth Yang Jelas

Sebagai Unit Trust Consultant di bawah Public Mutual, terdapat 3 jenis kenaikan pangkat yang amat mudah untuk anda capai sekiranya anda betul-betul komited.

Pertama, Kita guide akan anda untuk capai sasaran AGENCY SUPERVISOR DALAM TEMPOH 3-6 BULAN. AVERAGE INCOME DALAM RM14,000 ATAU BERSAMAAN RM3,000 SEBULAN.

1 tahun selepas supervisor kita guide untuk capai sasaran AGENCY MANAGER, INCOME ANGGARAN 50k-120k ATAU SEBULAN 5-10k DALAM MASA SETAHUN.

Last sekali GROUP AGENCY MANAGER, INCOME ANGGARAN 120k-240k ATAU ANGGARAN 10-20k SEBULAN.

TAPI SIAPA BOLEH GUIDE?

SANUSI ALIM KAN ADE..

Kenapa join team sanusi alim?

pakar pelaburan amanah saham

Sanusi Alim

Unit Trust Consultant

FIMM License No: 009–137282
TAKAFUL License No: MTA-G27603

NAH SA SHARE KOMISEN SEBAGAI UNIT TRUST CONSULTANT

MEMANG PADU..

LEBIH 20 ORANG CONSULTANT SA DAH CAPAI INCOME 5 ANGKA!

WHO'S NEXT?

PEMILIK, USAHASAMA WORLDWIDE

SANUSI ALIM

TESTIMONI CONSULTANT

" Alhamdulillah. Terima kasih saya ucapkan kepada Bro SA sebab bawa saya masuk ke dalam kerjaya ini.

Sekarang saya dah ada HALA TUJU KERJAYA (CAREER GROWTH) YANG JELAS untuk saya usahakan.

Perubahan paling ketara adalah saya SEMAKIN BERANI UNTUK BERJUMPA DAN PRESENT DEPAN CLIENT SAMA ADA INDIVIDU ATAUPUN SYARIKAT KORPORAT.

SESI TRAINING ONLINE DAN OFFLINE YANG KONSISTEN DAN SALES KIT PADU yang disediakan oleh Bro SA membuatkan saya sentiasa bersedia untuk berjumpa dan menyakinkan client.

Berkat usaha, doa dan izin darinya, saya sudah BERJAYA MENCAPAI INCOME 5 ANGKA DAN DAPAT MEMBERI PERUBAHAN DAN KESELESAAN HIDUP UNTUK KELUARGA. "

Aswad

Konsultan Unit Trust
Usahasama Worldwide

Anda SUDAH SEDIA

DAFTAR SEKARANG!

Apa yang perlu anda lakukan?

1. Sediakan dokumen-dokumen yang diperlukan seperti di bawah:

2. Ini butiran anda di dalam borang yang disediakan di bawah:

SOALAN YANG KERAP DITANYA

Tempoh masa untuk kita mengambil exam selepas pendaftaran lebih kurang sebulan sahaja. Dan bagi saya, tempoh sebulan itu adalah mencukupi untuk Anda membuat study the notes b4 the exam. Soalan exam adalah dalam bentuk objektif. Anda boleh pilih BI ataupun BM. Exam tue adalah computerized. bermaksudnya Anda bole terus dapat resultnya sebaik sahaja selesai exam. Lepas seminggu, Anda akan dapat agent code dan dah bole start buat sales. Soalan-soalan tidak susah. u ada notes utk di study dan Public Mutual juga ada buat CUTE Class (kelas persediaan exam). Insyaallah saya sentiasa yakin bahawa semua org yang berminat pasti pass the exam kecuali anda tak studylaa.
Tidak boleh. Bagaimana Anda nak dapat komisen sedangkan Anda tiada agent code. Mungkin Anda worry kalau2 Anda takut terlewat. Kebimbangan ini juga pernah di suarakan oleh downline2 saya yang lain tetapi alhamdullilah, mereka tidak loss business. Usually client2 adalah komited dengan janji mereka untuk melabur..kalau mereka tak jadi pun mungkin sebab mereka ada masalah kewangan.
Kita tidak akan dapat komisen kalau kita membuat pelaburan kita sendiri. Tetapi agent lebih untung kalau mereka juga membuat pelaburan berbanding pelabur biasa kerana wang permulaan pelaburan agent (RM 1000) tidak akan di potong service charge. Kalau Pelabur biasa buat investment RM 1000, wang starting kerja untuk melabur mereka sebenarnya adalah RM 945 ( tolak service charge 5.5%). Mereka kena tunggu sekurang2 nya 2 bulan untuk nilai pelaburan mereka menyamai RM 1000 (bergantung kepada pasaran saham semasa). Kalau Anda pulak, wang permulaan melabur is tepat-tepat RM 1000. So, kalau market up, Nilai pelaburan Anda terus up and terus ada profit. Bagi agent yang ingin membuat pelaburan, nilai maksimum yang mereka bole membuat pelaburan is RM 1000, maksimum top up is RM 100 sahaja.
Scroll to Top